סדנא לעולם העסקי
סדנת אימפרוביזציה בעולם העסקים הינה דרך חווייתית ואינטראקטיבית לשיפור ארגוני ומציאת פתרונות לבעיות בתוך ארגונים. הסדנה משפרת ומשכללת תפקודי עבודת צוות, באווירה דינמית, יצירתית ומלאת הומור.
השיטה מתמקדת בפיתוח שיתוף פעולה, הקשבה, תעוזה, מחשבה מהירה, ספונטניות, יצירתיות ובטחון בעמידה מול קהל. הסדנא מתבצעת בסביבה יצירתית בה מתבצעים אימון ארגוני, גיבוש קבוצתי והדרכה ניהולית.
הסדנא מקנה פתרונות המותאמים לארגון וליחיד, התפורים במיוחד לאתגרים ולתהליכים של החברה או המחלקה הספציפית.
למה צריך את זה?
בעולם העסקים הנוכחי בו קיים קצב גבוה ומשתנה, נדרשת מהעובד ומהארגון אליו הוא משתייך יכולת לתגובה מחושבת אך מהירה, יכולת המשתכללת בסדנת האימפרוביזציה לארגונים. ע"י הבנת חוקי האלתור ושימוש בטכניקות מתחום האימפרוביזציה, העובד והחברה יכולים לפעול ביתר קלות ומהירות בסביבה העסקית שלהם.
"הצפת" בעיות ופתירתן
-
פתירת קונפליקטים פנימיים וחזיתיים
-
פתירת בעיות שוטפות
-
קבלה – בנית קונצנזוס ארגוני
-
שיתוף, פתיחת סכרים למעבר ידע
שיפור כישורים אישיים
-
מנהיגות
-
יצירתיות – הצפת רעיונות
-
בטחון עצמי – לקיחת סיכונים
-
כישורים פרזנטטיביים
-
שיפור תקשורת בינאישית
שיפור כישורים קבוצתיים
-
אמון תוך ארגוני
-
עבודת צוות
-
הקשבה אקטיבית
-
סינרגיה בין מחלקתית ובין ארגונים (חברות בנות)
-
גיבוש חברתי – לצחוק, ליהנות ולהכיר את השותפים מפן קצת שונה
איך זה קורה?
הסדנא מבוססת על תרגילי אימפרוביזציה. מטרת התרגילים היא לשקף לנו, בעזרת סימולציות פשוטות, את המצבים בהם אנו נתקלים בחיי היומיום. הספונטניות מלווה אותנו בכל שעה מחיינו, לכן נראה שחשוב שנדע לעשות את זה טוב – ללמוד לחשוב מהר ולהגיב מהר.
התרגילים מותאמים לסיטואציות עסקיות כגון שירות לקוחות, פגישת מכירות, שימור וכו'. המשתתפים מבצעים את התרגילים כך שהחוקים בכל תרגיל מכוונים את העובד לפתרון אליו הארגון שואף.
המשחקים מבוצעים בצורה חווייתית ויצירתית, המטמיעה ביתר קלות את דרכי הפעולה הנלמדות.
מלבד היכולת לשפר בפן המקצועי את העבודה יומיומית, אנו מציעים לחברות סדנת גיבוש. סדנא שבאה לתת מענה למחלקות שהיו רוצות לתת זריקה של מרץ שתתן את הכח להמשיך את השגרה ומהצד השני מחלקה חדשה שרק מתהווה יכולה לקבל הזדמנות להכיר את החברים לעבודה ולשפר על ידי כך את האינטראקציה וזאת באופן מהיר ואפקטיבי הרבה יותר משהיה ניתן לבצע זאת תוך כדי העבודה השוטפת.
מערך הסדנא מאפשר לבצע פעילות מחלקתית מגבשת, משחררת וחווייתית.
שיפור תהליכי עבודה בארגון
תשכחו מבוסים וחפ"שים. ארגונים כיום אינם נשלטים ממוח של מי שעומד בראש הפירמידה. הארגון כולו הוא מוח שכל העובדים בו, מפקיד הקבלה ועד הנשיאה מתפקדים כנוירונים במוח אחד, ואין תרומת האחד עולה על זו של משנהו.
נכון, זה מסבך את המנהלים בדרגים השונים, אבל אם ישימו את האגו בצד יווכחו לדעת ששיטות אלתור מביאות תועלת לארגון כולו וגם לכל העובדים בו, בנוסף לתוצאות חיוביות אחרות כמו העלאת הלכידות ויצירת אמון.
חל"ש זה חזק. חשיבה לא-שגרתית (חל"ש, או בבטוי הלא אלגנטי: חשיבה מחוץ לקופסא) עשויה לפרוץ נתיבים חדשים בדרכי ההתנהגות והבצוע של תהליכים. מנהלים שמורגלים בדרך אחת, גם אם מסורבלת, לבצוע תהליך מסוים, יתכן שיהיו מונעים לחפש דרך קלה יותר למשמע שאלה של עובד פשוט, חובב טבע, שיזרוק את האבחנה "אבל מים תמיד מחפשים את אפיק הזרימה שההתנגדות בו מועטת". כלומר, יש חשיבות רבה לתפקידי שני בנים מההגדה: תם- שצריך להסביר לו, ותוך כדי הסבר מצליחים להבין שבעצם, יש אפן טוב יותר לעשות משהו שעושים בצורה מסוימת שנים. גם זה "שאינו יודע לשאול" ויש לדובב אותו, עשוי להביא את המדובבים או המסבירים לחל"ש.
אלתור וחל"ש אינם ענין שיש לדחות לאחר שעות העבודה. פסיכולוגים מנהליים גלו כי העובד השגרתי הנגש לתחלת מלאכת יומו מעדיף לבצע תחלה את המטלות ה"מתוכנתות", כלומר, אלה שהוא יכול לעשות בעינים עצומות ואינן מצריכות אותו לחשיבה. כאשר הוא מסיים מטלות אלה ועליו להתחיל במטלות הלא-מתוכנתות, הוא כבר עייף וכושר החשיבה שלו ירוד. לפיכך,יש להציע לעובדים שיקבעו על פי נסיונם את סדר הבצוע של המטלות השונות. יתכן שיהו כאלה שירצו להתחיל בשעה של מטלות מתוכנתות כי בשעה 8 או 9 בבקר הם עדיין אינם ערים מספיק.
אולי יהיו כאלה שיגידו "אני מגביר טורים רק אחרי ארוחת צהריים", אבל חשוב שכל אחד ימצא לעצמו הסדר הנכון, יתמיד בו, ויבחן לארך זמן אם אין צרך לשנותו.
אפשר לשלב סשן של אלתור בישיבת צוות, לא משנה מתי היא נערכת. עדוד יצירתיות יכול להיעשות גם באמצעות קריאה או המחזה של קטע מספור נונסנס, או משחק השלמת ציורים. הרעיון הוא לרדת מהאוטוסטרדה של החשיבה התהליכית אל השדות הלא-ממופים שמסביבה, ואז, כשם ספרו של תיאודור גייזלר(ד"ר סוס) "אִם יוֹצְאִים מַגִּיעִים לִמְקוֹמוֹת נִפְלָאִים!"