להלן קסם פשוט – אני עומד פה לפני כולם, מוחק כל מחשבה שיכולה לתאר מי אני, איפה אני עובד, מה אני אוהב לאכול, כמה כסף יש לי בחשבון הבנק ואיזה סידורים יש לי מחר בבוקר. לאחר שניה מגיע מישהו מולי ומבקש ממני "לא להשתולל עם השוקולד כי עוד מעט אבא מגיע ואוכלים ארוחת ערב", באותו רגע אני מבין שהמישהו הזה הוא כנראה אמא שלי, כנראה שאנחנו בבית ואני בטוח אוהב שוקולד – וזה מה שקורה כאן ועכשיו עד שיגידו לי די.
הניתוק מהיום יום שלנו נותן לנו את החופש הדרוש להיות כל דבר חי, צומח או אפילו דומם. זה לא קל להגיע למצב של כאן ועכשיו, לכולנו קיים עבר עשיר שבנה אותנו במשך השנים, ולכולם מחכה עתיד המכיל את המטלות של שבוע הבא ואת מה שמתכננים לשנה הבאה, אבל כרגע בתוך הסדנא, למספר שעות, הכל נמחק מלבד ההווה שמומצא על המקום.
ישנן סדנאות נושא (בעיקר סדנאות אימפרוביזציה לארגונים) בהם הנושא שמלווה את הקבוצה קשור לחיי השגרה שלהם, כדוגמת סדנאות לאנשי מכירות, לנציגי שירות לקוחות ולשיפור תהליכים ארגוניים. סדנאות אלה מלווות בסימולציות התואמות למצבים בהם העובדים נתקלים בשגרת יומם. ישנם תרגילי אלתור המתאימים במיוחד לסוג כזה של סדנאות עליהם נדון בפעם אחרת.
על מנת לגרום לקבוצה בסדנא להיות ב"כאן ועכשיו" חשוב לבצע מספר תרגילים שאמורים להוביל אותם למצב של דף חלק ונקי לפחות לכמה שעות. כדאי לפתוח כל סדנא בכמה דקות קצרות של שיחה על השבוע החולף, כל אחד יפרוק את סיפוריו ואולי בכדי ליצור אוירה טובה יספר גם על איזה משהו חיובי אותו חווה השבוע. לאחר מכן יש ליצור שקט שמטרתו להכניס אותנו להווה המטורף שלנו ולברוח מהאני המציאותי שמלווה אותנו בכל רגע בחיים. המנחה יכול לקטוע את השקט ולעזור במסע אל העכשיו במשפטים כמו "הרגעו, קחו נשימה ארוכה ושימו לב לסביבה שלכם, מי עומד לידכם, מה אתם רואים בחדר, על מה אתם עומדים, מה אתם לובשים, הרגישו את הלבוש שלכם עליכם, הקשיבו לרעשים סביבכם, הרגישו את הטמפרטורה, כמה אור יש בחדר, צלמו בעיניכם את הרגע הזה וכו`".
תרגיל כזה יכול לרענן לא פחות מכל תרגילי חימום פיזיים. קשה מאד להתנתק ממחשבות אחרות, אבל קיימת חשיבות גדולה לניתוק הזה בהצלחת התרגילים ובהגעה לריכוז גבוה.