top of page

רשימת תרגילי חימום

10 שניות ליצירה

מחלקים את הכיתה לקבוצות של 4-5 תלמידים. לכל קבוצה יש 10 שניות ליצור אובייקטים שונים בעזרת גופם. כל חבר בקבוצה משמש כאובייקט, מה שמעודד את התלמידים לחשוב בצורה יצירתית ולהשתמש בגופם בצורה גמישה. התלמידים צריכים לתכנן את האובייקט יחד ולוודא שכולם משתתפים. הם צריכים לומר, “אני אהיה [אובייקט]” במקום לתת הוראות. חשוב לשמור על תקשורת פתוחה והקשבה, כך שכל אחד יוכל להביא את רעיונותיו לידי ביטוי. המשחק לא חייב להיות מצחיק, אלא יותר מהנה ומשחרר.

אפשרויות לאובייקטים: עץ, ספה, משקפי שמש, מכונית, מטוס, גנום, רוכסן, ספינת פירטים, דרקון, מכונת מזון, צלחת סושי, קסדה, מתקן נדנדה, מקרר, טירה, אוטובוס בית ספר.

 

1-2-3 יאי!

כולם עומדים במעגל, ובכל סיבוב תלמיד ראשון יוצר קשר עין עם תלמיד שני, מצביע ואומר "אחד". התלמיד השני עושה זאת עם תלמיד שלישי ואומר "שניים". התהליך נמשך עד שהתלמיד הרביעי יוצר קשר עין עם תלמיד חמישי, מצביע ואומר "מסיבה". תלמידים משני צידי התלמיד החמישי יחד עם התלמיד החמישי מרימים את ידיהם ואומרים "יאי!". המשחק מתפתח ומקנה לתלמידים תחושת שייכות וקהילתיות. חוזרים על התרגיל כמה פעמים, וכל סיבוב מתחיל מחדש עם התלמיד החמישי. זהו תרגיל שמח שמקנה לתלמידים את ההרגשה שהם חלק מקבוצה תומכת ומחוברת.

 

מרוץ האלפבית

מחלקים את הכיתה לקבוצות קטנות של 4-5 תלמידים (או יותר אם צריך). תלמיד ראשון מצביע ואומר "א". תלמיד שני מצביע ואומר "ב". התלמידים ממשיכים להעביר את האלפבית סביב המעגל עד שמגיעים ל-ז. הקבוצה הראשונה שמגיעה ל"ז" מנצחת ומרימה את ידיהם ואומרת "יופי!". המשחק מעודד את התלמידים להיות מרוכזים ולשמור על קצב מהיר. הם חייבים לשמור על קשר עין עם שאר הקבוצה ולפעול באופן מהיר. המשחק מצריך שיתוף פעולה ותקשורת, ויכול לעזור להפחית מתחים ולהגביר את התחושה של צחוק והנאה במהלך השיעור.

 

באפ

כולם עומדים במעגל, תלמיד אחד במרכז. מטרת המשחק היא לגרום לאחד התלמידים במעגל לטעות, כך שהתלמיד הזה יחליף את המקום במרכז. התלמיד במרכז יכול להשתמש בפקודות שיגרמו לתלמידים במעגל להגיב בדרכים שונות. ישנן פקודות שונות, כמו "באפ" (שבהן התלמיד המצביע לא עושה כלום) או "היפיד היפיד הופ" (שבהן התלמידים קופצים ואומרים "הופ"). המשחק מדגיש את הצורך בתשומת לב ובתגובה מהירה, ויכול להוביל למצבים מצחיקים ומבדרים. התלמידים לומדים לתפקד כקבוצה ולעזור אחד לשני, מה שיכול לשפר את הכימיה ביניהם.

 

בוני בוני

כולם עומדים במעגל. יש שלושה רמות פעילות בתרגיל הזה. בתהליך הראשון, תלמיד אחד "מעביר את הכדור" לתלמיד אחר בעזרת תנועות ידיים ואומר "בוני! בוני!". לאחר מכן, תלמידים משני הצדדים של המורה פונים אליו ומבצעים תנועות ידיים עם קריאה "טוקי! טוקי!" בו זמנית. כאשר תלמיד לא עוסק בשני התרגילים הקודמים, הוא מתחיל לרוץ בזמן שהוא קורא "או – אה". התרגיל מעודד שיתוף פעולה, ומיומנויות חברתיות, והרגשה של קהילה. התלמידים צריכים לשמור על קשר עין, מה שמגביר את תחושת האחדות ביניהם.

 

קטגוריות מעורבות

כולם עומדים במעגל. תלמיד בוחר קטגוריה (למשל: נעליים). כל תלמיד מזכיר פריט בקטגוריה ומצביע על תלמיד אחר. התלמיד האחרון שיישאר עם ידיים מורמות יתחיל מחדש את התהליך עם תלמיד אחר. התרגיל מעודד שיתוף פעולה, עזרה והקשבה, כיוון שהתלמידים צריכים לזכור את הפריטים שמוזכרים ולהיות ערניים למי מצביע עליהם. כאשר התלמידים חוזרים על התהליך עם קטגוריות שונות, הם מעשירים את הידע שלהם ומפתחים את היצירתיות. חשוב לשמור על תקשורת ולקחת סיכונים יצירתיים.

 

Crazy Eights

כולם עומדים במעגל ומספור בקול רם לשמונה, תוך כדי הנפת יד ימין, ואז יד שמאל, רגל ימין ורגל שמאל, כל הזמן שומרים על קשר עין עם כולם במעגל. החוזרים לתהליך עם המספר 7 ושוב יורדים עד 1. המשחק מהיר ודינמי, והוא דורש מהתלמידים להיות מרוכזים ולאבד את תחושת העצמאות, כשכל אחד מהם חייב להקשיב למהלך של יתר התלמידים. התרגיל מסייע בפיתוח מיומנויות כמו עבודת צוות, קואורדינציה, ושיתוף פעולה.

 

חברת חשמל

כולם עומדים במעגל ומבנים מילים מורכבות. התלמיד הראשון אומר "כתם" והשני אומר "זכוכית". כל הכיתה חוזרת "כתם זכוכית… מה נא מה נא". המשחק מתנהל בצורה חזרה, והוא דורש מהתלמידים לשמור על קצב ולפעול בו זמנית. ככל שהתהליך מתקדם, התלמידים לומדים לחשוב בצורה יצירתית ומקשרים בין מילים שונות. התרגיל גם עוזר לפתח את יכולות השפה וההבעה של התלמידים, תוך כדי שמירה על אווירה קלילה ומהנה.

 

צמד רגשות

כולם עומדים במעגל. קובעים רגש לדוגמה ומתחילים למשחק של "זיפ, זאפ, זופ" תוך שינוי הרגש בכל סיבוב. המשחק מתחיל בכך שתלמיד ראשון שולח "זיפ" לתלמיד שני, התלמיד השני שולח "זאפ" לתלמיד שלישי, והתלמיד השלישי שולח "זופ" לתלמיד רביעי. במהלך המשחק, התלמידים צריכים להשתמש ברגש שנבחר ולהביע אותו בכל סיבוב. התרגיל מחזק את היכולות הבינאישיות של התלמידים ומחייב אותם להיות מודעים לבעיות רגשיות ומצבים חברתיים.

 

מעגל אנרגיה

כולם עומדים במעגל. תלמיד אחד מתחיל עם פעולה פשוטה וקול, לדוגמה, הוא יכול לקפוץ ולקרוא "היי!". כל תלמיד שמשמאלו מחקה את הפעולה והקול. התהליך נמשך בצורה מהירה, כאשר כל תלמיד משחזר את הפעולה והקול הקודמים. התרגיל מעודד תשומת לב, ריכוז ועבודה משותפת, ומוביל לאווירה של אנרגיה גבוהה. התלמידים לומדים גם על חשיבות הכנות והשיתוף במהלך תהליך יצירתי.

 

חמישה דברים

כולם עומדים במעגל. בתורו, כל תלמיד מזכיר 5 דברים שנמצאים בקטגוריה מסוימת (למשל: מה תמצאו ביריד מדינה). כל תלמיד בתורו אומר את דבריו, והכיתה מגיבה "אחד!", "שניים!" וכו'. חוזרים על כך עד שכולם יצאו פעמיים. המשחק עוזר לתלמידים לשפר את יכולת החשיבה המהירה שלהם, תוך כדי שיתוף פעולה עם שאר התלמידים. התרגיל מחייב את התלמידים להיות קשובים זה לזה ומחזק את היכולות החברתיות שלהם.

 

תור התחתונים

כולם עומדים במעגל. התלמיד הראשון מתחיל לשיר, ואחר כך פונה לתלמיד אחר בשאלה "איך אתה מוריד את התחתונים שלך?" התלמיד עונה בתנועת ריקוד שהכיתה מחקה. התהליך נמשך ומעורר הרבה צחוק והנאה בקרב התלמידים. המשחק פועל לשיפור הדינמיקה בכיתה ולחיזוק הקשרים החברתיים. זהו תרגיל שעוזר להפחית מתחים ולהפוך את האווירה לכזו שמזמינה יצירתיות ורוח טובה.

 

עדר סנאים

כל הכיתה מתפשטת בחדר. תלמיד אחד אומר, “היזהרו, הנה מגיע עדר סנאים”. כל הכיתה הופכת לסנאים. ברגע שכולם הפכו לסנאים, תלמיד אחר יכול להגיד "היזהרו, הנה מגיע עדר של [blank]" ולחזור על כך. המשחק מעודד יצירתיות ומאפשר לתלמידים לבטא את עצמם בדרכים שונות. זהו גם תרגיל מצחיק שמסייע בהפחתת לחצים ומחזק את הקשרים בין התלמידים.

 

נקודת חום

במעגל. המדריך מצביע על תלמיד ואומר "סלט". התלמיד המצביע צונח והתלמידים משני צדדיו מצביעים אחד על השני וצועקים "סלט!". התלמיד שהגיב ראשון נשאר במעגל, והשני יוצא. התהליך נמשך עד שישנם שני תלמידים או אחד שנשאר. המשחק משעשע ומדרבן את התלמידים להיות עירניים ולפתח את יכולת התגובה שלהם. בנוסף, הוא מעודד תקשורת ושיתוף פעולה.

 

קרב חרבות

סטודנטים מתפשטים ברחבי החדר. כל תלמיד מחזיק בחרב (יד אחת). המטרה היא להישאר האחרון שנשאר. המשחק דורש מהתלמידים לשמור על כבוד זה לזה ולא לפגוע אחד בשני. כאשר תלמיד נוגע בתלמיד אחר עם החרב, הוא נחשב להדחה וצריך להפסיק את המשחק. זהו תרגיל שמקנה מיומנויות פיזיות ומחזק את התקשורת החברתית בין התלמידים.

 

מה אתה עושה?

מתחילים עם שני תלמידים. תלמיד אחד מתאר פעולה והשני שואל "מה אתה עושה?", והדיאלוג נמשך. המשחק מחייב את התלמידים להיות יצירתיים ולחשוב מחוץ לקופסה, תוך כדי חיבור לדינמיקה החברתית. זהו גם תרגיל שמקדם את הכישורים הבינאישיים של התלמידים ומעודד אותם לשתף פעולה.

 

מה ג'ורדן עושה?

הכיתה במעגל. כולם שואלים "מה ג'ורדן עושה?" ומוסיפים פעולות לדיאלוג. המשחק יוצר אינטראקציה ומקנה לתלמידים תחושת שייכות. במהלך המשחק, התלמידים לומדים על עבודת צוות ושיתוף פעולה, כאשר הם מצטרפים לדיאלוג עם שאר הקבוצה, מה שמחזק את הכימיה ביניהם.

 

זומבי

כל הכיתה מתפשטת ברחבי החדר. תלמיד אחד הופך לזומבי והיתר צריכים להפוך לזומבים על ידי מגע. התלמידים צריכים לעבור לאט ובזהירות, מה שמקנה להם את היכולת להיות מודעים לסביבה שלהם ולכבד את הגבולות של אחרים. המשחק עוזר להפחית מתחים ומחזק את הקשרים החברתיים בין התלמידים.

 

זום, שוורץ, פרופיגליאנו

במעגל. תלמידים מעבירים "כדור" באמצעות "זום", "שוורץ" או "פרופיגליאנו". המשחק מעודד קשרים בין התלמידים, תוך שהם משתמשים ביכולות התקשורת שלהם. תהליך המשחק מהיר ודינמי, והופך את השיעור ליותר מהנה ומעניין.

 

זומי זומי

תלמידים עומדים במעגל עם המדריך במרכז. המדריך אומר "זומי זומי" ותלמידים מגיבים על פי המספרים שלהם. המשחק מהיר ומחייב את התלמידים להיות קשובים ולהגיב במהירות. זהו תרגיל קליל ומענג שמגביר את האווירה בכיתה ומחזק את התחושה של קהילתיות.

bottom of page