top of page

אימפרוביזציה וחיפוש עבודה

אימפרוב משחקי תיאטרון

מה הקשר בין סדנת אימפרוב לחיפוש עבודה?

 

חיפוש עבודה זה נושא רציני, מדובר בקריירה שלנו, בעתיד הכלכלי שלנו. אז מאיפה נדחף עולם האלתור לתוך תהליך חיפוש העבודה?

 

כמו בכל סיטואציה בחיים, גם כאן נדרשות יכולות אלתור. רק כאן רמת הריכוז הנדרשת בנקודת זמן בה ניתנת הזדמנות חד פעמית אמורה להיות מאד גבוה וזאת בהתחשב שאין אפשרות לקבל ניסיון נוסף. תוסיפו על כך שהתלות בפרטנר (המראיין) הינה טוטלית ואם זה לא מספיק ברוב המקרים אנחנו לא מכירים אותו לפני ואין לנו כל אפשרות להתכונן להתקלות שיזרקו לאוויר.

 

בכדי להגיע לרמת דיוק גבוהה בתשובות שתצאנה מפינו עלינו להיות חדים, מרוכזים, קשובים, יצירתיים ולשמור על אווירה נוחה ופתוחה עד כמה שניתן. כמה פעמים יצא לכם להיות בראיון עבודה מול מראיין ששאל אתכם שאלה אליה לא הייתם מוכנים, הגבתם מהר, אבל נתתם את התשובה שלוא דווקא היתה נכונה לסיטואציה, אבל את זה הבנתם תוך כדי שאתם מהלכים ומהרהרים על אותו ראיון. זה בדיוק הרגע בו קופצת לכם התשובה המושלמת לאותה שאלה. מיותר לציין שאתם נמצאים במרחק של עשר דקות ומאה וחמישים מטר מהראיון – ואין דרך חזרה. אין דרך לבוא ולהגיד "אתה זוכר ששאלת אותי על X , אז בעצם התשובה שלי היא Y ".

 

סדנת אימפרוביזציה מאפשרת את האימון הנכון למצבים כאלה או אחרים בחיים. העבודה על ריכוז גבוה, מציאת תשובות יצירתיות ונכונות לאותה סיטואציה ושליפתן באופן מהיר הינה מהות הסדנא.

 

אנחנו לעיתים מפספסים שחלק גדול מהתשובות נמצאות כבר על השולחן של הראיון, רק צריך להושיט יד ולדחוף אותן לפה. עם הקשבה אקטיבית ניתן לגלות שהמענה לשאלות קיים לעיתים בגוף השאלה או בתוכן שקדם לה.

 

תרגילי שחרור וריכוז בזמן של לפני הראיון יכולים להביא את המרואיין למצב בו הוא מרגיש נינוח, והוא מוכן לכל דבר שיזרקו עליו. החדות עולה מדרגה, יכולת האלתור שלו והעבודה מול הפרטנר נכנסת לכוננות גבוהה. יש לא מעט מראיינים שיעריכו מאד יכולת התנסחות מדויקת ומתן תשובות לעניין. כמובן שחשיבות זו לרוב תלויה במהות התפקיד אליו מראיינים.

 

האלתור מתחיל מהראיון הטלפוני שלרוב תופס אותנו לא מוכנים ועד הראיון (לדעת איך לסגור את הראיון). ולאורך כל הדרך לא להראות בלבול, לא להפגין פרצוף של "אני לא יודע". להראות בטחון שאתם יודעים מה אתם אומרים ובשפת גוף להפגין שאתם עומדים מאחורי הדברים שלכם. זה מתחיל משבירת הקרח בתחילת הראיון, ואז מגיע הסיפור שלכם (לספר את קורות החיים באופן זכיר ומעניין) ולאחר מכן כל משפט של המראיין גוררת תגובה כלשהי שלכם, שלב השאלות הקשות, ניהול המו"מ על תנאים, סגירת הראיון.

 

על כל מהלך הראיון מול סוגי מראיינים שונים ניתן ורצוי להתאמן, אך שום תרגול מוקדם לא יכין אתכם באופן מדויק למציאות שמשתנה מראיון לראיון, ממקום עבודה אחד לאחר.

 

קבלו אתכם לעבודה? מזל טוב! ברוכים הבאים ליום הראשון שלכם בתפקיד, קיבלתם במתנה חבורה של חברים לעבודה – עכשיו מתחילים האלתור האמיתי והיום יומי.

סדנאות אימפרוביזציה וחשיבה יצירתית בג'ובנט – למידע לחץ כאן

bottom of page